Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Ciltteki Lekeleri Silmenin Riskleri

Uzmanlara göre, sosyal medyada sıkça karşılaşılan ciltteki “leke silme” işlemleri aslında ilerlemiş cilt kanserine zemin hazırlayabilir. Bu nedenle, leke ve ben silme işlemlerinin mutlaka dermatologlar tarafından yapılması gerektiği vurgulanmaktadır. Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz’ın açıklamalarına göre, uzman olmayan kişiler tarafından yapılan bu işlemler sırasında ciltteki renk değişimlerinin arasına karışan melanom hücreleri, yanlışlıkla ben zannedilerek yakılabilmektedir. Maskelenen kanser hücreleri zamanla başka organlara kadar atlayarak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

Prof. Dr. Yılmaz, “Riskli durumlarda benleri çıkarıyoruz ve patolojiye gönderiyoruz. Ancak sorun şurada başlıyor; bazen ben diye silinen lekeler aslında tümör olabiliyor. Lekeler silinirken kanserli dokular da temizlenmelidir. Ancak maalesef ben silen kişiler, direkt olarak silerek sorunu maskeliyorlar. Bu durumda kanser yayılma riski artarak beyin ve diğer organlara atlayabilmektedir. Hasta şikayetlerle doktora geldiğinde, ortaya çıkan durum genellikle melanom tümörleridir. Bu durumda, kanser vücutta yayılmış olabilir.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Dubai’den geldiği Bursa Şehir Hastanesi’nde, sağlığına kavuştu

Kalp yetmezliği şikâyetiyle Dubai’den gelerek Bursa Şehir Hastanesi’ne başvuran Kathleen Kaye Concepcion Alcos (33), minimal invaziv yöntemle gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

MIT’den Harvard’a… Uzmanların yaşlanmayı durduran ilaçları

Tıpta son yıllarda “geroprotektif” (yaşlanmayı geciktirici) adı verilen bir ilaç sınıfı ortaya çıktı. Bu ilaçlar, hücre yaşlanmasını geciktirmeyi, iltihabı azaltmayı ve metabolik dengeyi korumayı hedefliyor.Metformin, Rapamisin, NAD+ ve türevleri bu sınıfa örnek. Farelerde yaşam süresini uzattığı görülen bu moleküller, insanlarda da benzer etki yapar mı sorusu, henüz yanıt bekliyor.

İdeal kilo kaybı haftada 0.5-1 kg olmalı! Mevsimsel avantajları iyi değerlendirin

Yaz mevsimi sadece doğanın değil, bedenimizin de canlandığı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik yazın sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştıran 6 etkeni anlattı.