Sakızın da artısı eksisi var! Çiğneyince diş fırçası gibiymiş ama tek şartla

Sakız Çiğnemenin Artıları ve Eksileri

Sakız çiğnemek, lezzetli ve görünüşte zararsız bir alışkanlık olabilir ancak uzmanlara göre bazı dezavantajları da bulunmaktadır.

Çene Yorgunluğuna Dikkat!

Sık sık sakız çiğnemek, özellikle sert sakızlar çiğnemek çene yorgunluğuna neden olabilir. Baş ağrısı ve çene kasılmalarının nadir sebeplerinden biri sakız çiğnemek olabilir.

Çenenize Ekstra Yük!

Sürekli sakız çiğnemek, çenenize ekstra yük bindirebilir ve nadir durumlarda temporomandibular bozukluğa neden olabilir.

İçeriğe Dikkat Edin!

Çene sağlığınızın yanı sıra, çiğnediğiniz sakızın içeriğine de dikkat etmelisiniz. Bazı şekersiz sakızlar, şişkinlik veya gaza neden olabilen tatlandırıcılar içerebilir.

Sakızın Faydaları

Endişelere rağmen, sakız çiğnemenin tamamen kötü olmadığını belirten diş hekimleri, doğru kullanıldığında ağız sağlığınıza yardımcı olabileceğini söylüyor.

Tükürük Üretimini Artırır

Yemeklerden sonra sakız çiğnemek, tükürük üretimini artırarak yiyecek parçacıklarını temizlemeye ve diş çürümesine neden olan asitleri nötralize etmeye yardımcı olur.

Related Posts

Hizmette yeni dönem: Tele sağlık

Teknoloji alanındaki gelişmeler günümüzde sağlık hizmetlerini de pek çok yönden etkiledi. Artık dijital ortamda uzman görüşü almak, randevu oluşturmak ve bazı tedavileri gerçekleştirmek mümkün hale geldi.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Sivilceye karşı aşı yolda

Fransa merkezli bir ilaç firması, sivilcelerin tedavisi için aşı geliştirmeye başladı.

Uzmanından güneş kremiyle ilgili kritik uyarı

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı. Kavuncu, sağlıklı bir cilt için her mevsimde düzenli güneş koruyucu kullanımının önemine dikkat çekti.

Seyahatte karşılaşabileceğiniz ölümcül risk: Belirtilere dikkat!

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen sıtma, özellikle tropikal bölgelerde yeniden yükselişte. Tropikal bölgelerden gelen vakalarda endişe verici bir artış yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Bahadır Ceylan, yüksek ateşle başlayan hastalığın tedavi edilmezse çoklu organ yetmezliği ve ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir