Sakızın da artısı eksisi var! Çiğneyince diş fırçası gibiymiş ama tek şartla

Sakız Çiğnemenin Artıları ve Eksileri

Sakız çiğnemek, lezzetli ve görünüşte zararsız bir alışkanlık olabilir ancak uzmanlara göre bazı dezavantajları da bulunmaktadır.

Çene Yorgunluğuna Dikkat!

Sık sık sakız çiğnemek, özellikle sert sakızlar çiğnemek çene yorgunluğuna neden olabilir. Baş ağrısı ve çene kasılmalarının nadir sebeplerinden biri sakız çiğnemek olabilir.

Çenenize Ekstra Yük!

Sürekli sakız çiğnemek, çenenize ekstra yük bindirebilir ve nadir durumlarda temporomandibular bozukluğa neden olabilir.

İçeriğe Dikkat Edin!

Çene sağlığınızın yanı sıra, çiğnediğiniz sakızın içeriğine de dikkat etmelisiniz. Bazı şekersiz sakızlar, şişkinlik veya gaza neden olabilen tatlandırıcılar içerebilir.

Sakızın Faydaları

Endişelere rağmen, sakız çiğnemenin tamamen kötü olmadığını belirten diş hekimleri, doğru kullanıldığında ağız sağlığınıza yardımcı olabileceğini söylüyor.

Tükürük Üretimini Artırır

Yemeklerden sonra sakız çiğnemek, tükürük üretimini artırarak yiyecek parçacıklarını temizlemeye ve diş çürümesine neden olan asitleri nötralize etmeye yardımcı olur.

Related Posts

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

O hastalıklara sahip kişilerde depresyon riski 2 kat daha fazla

Yeni yayımlanan geniş kapsamlı bir araştırma, otoimmün rahatsızlıkların sadece bedensel değil, aynı zamanda ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkileyebileceğini ortaya koydu.

Dubai’den geldiği Bursa Şehir Hastanesi’nde, sağlığına kavuştu

Kalp yetmezliği şikâyetiyle Dubai’den gelerek Bursa Şehir Hastanesi’ne başvuran Kathleen Kaye Concepcion Alcos (33), minimal invaziv yöntemle gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

MIT’den Harvard’a… Uzmanların yaşlanmayı durduran ilaçları

Tıpta son yıllarda “geroprotektif” (yaşlanmayı geciktirici) adı verilen bir ilaç sınıfı ortaya çıktı. Bu ilaçlar, hücre yaşlanmasını geciktirmeyi, iltihabı azaltmayı ve metabolik dengeyi korumayı hedefliyor.Metformin, Rapamisin, NAD+ ve türevleri bu sınıfa örnek. Farelerde yaşam süresini uzattığı görülen bu moleküller, insanlarda da benzer etki yapar mı sorusu, henüz yanıt bekliyor.