Dönerde büyükbaş hayvan eti veya koyun eti, dana kıyma veya koyun kıyma veya bunların karışımları ile tavuk eti kullanılabileceği belirtilen ilanda etin ince ve yatay dilimlenmiş şekilde kesilip şişe sabitlendiği ve bunun dikey olarak ekseni etrafında dönerek ateşte pişirildiği kaydedildi. Dönerin 1800’lerin başından itibaren İstanbul’dan Osmanlı coğrafyasına yayıldığı kaydedilen ilanda, 1962’den 1979’a kadar devam eden Türklerin başta Almanya olmak üzere Avrupa’ya göçüyle yayıldığı anlatıldı. Dönerin 3 aylık itiraz süresinin dolmasının ardından tescil edileceği ve Türkiye’den AB’de tescillenen ilk geleneksel ürün adı olacağı kaydedildi.
Related Posts
Kulis: Torba kanunla GSS borçları ertelenecek
- Mehmet Karaman
- 26 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Meclis'e sunulacak torba kanun teklifiyle Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarının erteleneceği belirtiliyor. Türkiye’de 9 milyondan…
Fon yatırımı için hangi yol haritası takip edilmeli?
- Mehmet Karaman
- 26 Kasım 2024
- 3 min
- 0
İyi Gelir Kurucu Ortağı Prof. Dr. Serra Eren Sarıoğlu ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.…
Van’da Sosyal Medya Dolandırıcılığına Operasyon
- Mehmet Karaman
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Van'da düzenlenen operasyonda 4 kişi dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alındı.