Adını da sattılar

AOÇ’nin Ürünleriyle İlgili Şaşırtıcı Gerçekler Ortaya Çıktı

Atatürk’ün millete armağanı olan Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yıllardır üretilen ve vatandaşlar tarafından güvenle tüketilen ürünlerin aslında AOÇ tarafından değil, bir pasta, lojistik ve tekstil firması aracılığıyla üretildiği ortaya çıktı.

AOÇ Genel Müdürü Yener Yıldırım, “Üretim kapasitesinin yetersiz olduğu durumlarda, AOÇ gıda ürünlerinin hakları kiralanarak üretiliyor” şeklinde itirafta bulundu. AOÇ’ye ait markalarla bilinen peynir, süt, tereyağ, dondurma gibi ürünler aslında özel firmalar tarafından üretiliyor ve üzerlerine “AOÇ” logosu basılıyordu. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, konuyu TBMM KİT Komisyonu’nda dile getirdi.

Genel Müdür Yıldırım, Tahtasız’a yazılı bir yanıt gönderdi ve şunları söyledi:

9 Firma ile Anlaşma Yapıldı

“AOÇ markasının Türkiye çapında tanınır hale getirilmesi ve marka değerinin artırılması amaçlanmaktadır. Şu anda, Atatürk Orman Çiftliği Süt, Meyvesuyu ve Bal Fabrikası aktif olarak üretim yapmaktadır. Ancak üretim kapasitesi yetersiz olduğunda, çiftlik kalite standartlarına uygun gıda ürünlerinin hakları kiralanarak üretilmektedir. Hakların kiraya verilmesine ilişkin 9 firmanın sözleşme imzaladığı ve 2024 ile 2025 yıllarında toplam 27 milyon 185 bin 944 TL gelir elde edildiğini belirtmek isteriz.”

AOÇ’nin Etrafı Yıllardır Satılıyor

1937’de Atatürk tarafından vatandaşlara bağışlanan 55 bin 538 dekarlık AOÇ arazisinin 22 bin 428 dekarı, ABD Büyükelçiliği dahil çeşitli kamu ve özel kuruluşlara satıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolar harcanarak ANKAPARK inşa edildi. Bu süreçte AOÇ arazisi 33 bin 110 dekara düştü.

Çiftlik arazisindeki 165 arsadan 95’i kamuya, 70’i ise özel sektöre kiralandı. 2024 yılında AOÇ 35 milyon lira zarar etti, ancak 2025 için 317 milyon TL kâr öngörülüyor. Genel Müdür Yıldırım, 2025’in ilk 3 ayında 52 milyon TL kar elde ettiklerini açıkladı.

Related Posts

Hindistan’da düşen uçakta yeni detaylar ortaya çıktı: Soruşturma pilotlara yoğunlaştı

Air India’nın 12 Haziran’daki ölümcül kazasına ilişkin soruşturmada, uçağın iki motoruna yakıt akışını sağlayan anahtarların kalkıştan hemen sonra kapatıldığı tespit edildi. İlk bulgular, Boeing 787 Dreamliner model uçakta teknik bir arıza olmadığını, odak noktasının pilotların eylemleri olduğunu ortaya koydu.

Terör örgütü PKK silah bıraktı: Devlet Bahçeli’den Pervin Buldan’a ‘teşekkür’ telefonu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK’nin silah bırakması sonrası DEM Parti Milletvekili Pervin Buldan’ı arayarak teşekkür edip hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

UNRWA: İsrail’in Gazze’deki sözde ‘insani yardım kenti’ planının insanlıkla hiçbir ilgisi yok

UNRWA Dış İlişkiler Direktörü Tamara Alrifai yaptığı açıklamada, İsrail’in Filistinlileri zorla göç ettirmeyi planladığı sözde “insani yardım kenti”nin insanlıkla hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti. Alrifai, “Bu büyük ölçekli zorunlu göçe sessiz kalıp suç ortaklığı yapamayız.” ifadelerini kullandı.

İstanbullular dikkat: Beykoz’da denize girmek yasaklandı

Beykoz Kaymakamlığı, ilçedeki sahillerde dalga boyunun tehlikeli seviyelere ulaşması nedeniyle 10 Temmuz 2025 Perşembe günü denize girmenin yasaklandığını duyurdu. Yetkililer, halktan yasağa uymalarını ve sahil güvenlik uyarılarını dikkate almalarını istedi.

Alman Parlamentosu fena karıştı: Parti kapatma çağrısı gündemde

Berlin’deki bütçe görüşmeleri, Almanya siyasetinin tansiyonunu zirveye çıkardı. AfD Eşbaşkanı Alice Weidel, Başbakan Friedrich Merz’i “Lügenkanzler” (yalancı başbakan) olarak niteledi. Merz’in seçim vaatlerini yerine getirmediğini öne süren Weidel …

İngiltere Türkiye’ye resmen 40 adet savaş uçağı teklif etti!

İngiltere’nin, Avrupa’nın ortak üretimi olan Eurofighter Typhoon savaş uçaklarından 40 adet Türkiye’ye satılması için resmi teklifte bulunduğu öne sürüldü.