Sıkça tercih edilen böreklerden olan su böreği hazır yufkadan da rahatça hazırlanabilir. Meskende konuklara ve sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz el açması su böreği hayli lezzetli olacaktır. Bir bardak sıcacık çay yahut öbür içeceklerle tüketebileceğiniz lezzetli su böreği tanımını sizler için derledik. İşte su böreği tanımı…
MasterChef su böreği gereçleri neler?
1 tatlı kaşığı tuz
400 gram beyaz peynir
4-5 kısım maydanoz
1 kilogram un
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı tereyağı
Su böreği tarifi!
İlk olarak unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz biçiminde açın Akabinde yumurta, tuz ve sütü ekleyip kulak göğsü kıvamına gelene kadar güzelce yoğurun. Sonrasında hamurunuzdan eşit bezeler alıp elinizle yuvarlayın.
Aldığınız bezeleri epeyce ince bir biçimde açmalısınız. Elinize aldığınız birinci bezeyi fırın tepsinizin kenarlarından sarkacak biçimde açın ve tepsiye yerleştirin. Öteki açtığınız yufkaları da dört eşit modüle bölün. Tencerenin yarısına kadar su ekleyip kaynatmalısınız. Artık dört kesime böldüğünüz yufkaları kaynayan suya atın.
Yaklaşık 1-2 dakika kadar haşlayıp sudan çıkarın ve soğuk su olan kaseye alın. Sonrasında sudan çıkarıp süzün. Su böreğinin iç harcı için; maydanozu ince ince kıyıp peynirle karıştırmalısınız. Tereyağını içerisinde eritin ve tepsinin en altındaki yufkaya sürün. Sonrasıda üzerine haşlanmış yufkaların yarısını yayın ve her katmanı yağlayın. Yufkaların yarısını serince üzerine iç harcını ek edin ve kalan yufkaları da ortalarını yağlayarak tıpkı biçimde yaymış olun.
İşlemin en sonunda en alttaki yufkanın tepsinin kenarından sarkan kısımlarıyla böreğinizi kapatın ve tekrar yağlamaya devam edin. Daha evvelden 180 derecede ısıtılmış bir fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin.
Yeterince kızardığında böreği fırından alın. Afiyet olsun!